Universitat Rovira i Virgili

Fem Recerca 2023. Ciència sense bata blanca. Tallers per a estudiants de secundària, batxillerat i CFGS

Any nou, tallers nous! El dia 12 de gener de 2023 al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, el Departament de Filologies Romàniques ha tornat a organitzar una sèrie de tallers en l'àmbit de les Arts i Humanitats, relacionats amb el Grau de Llengua i Literatura Hispàniques, destinats a estudiants de secundària, batxillerat i CFGS.

L'objectiu d'aquests tallers és mostrar als assistents com els investigadors i investigadores en l'àmbit de les humanitats fan ciència sense bata blanca.

Després d'una breu introducció en els principals àmbits de recerca en els estudis lingüístico-literaris, els assistents han participat en tallers interactius en els que s’han convertir en detectius del llenguatge, han analitzat com parla el cervell, han ensenyat a parlar a les màquines, s’han apropat al món editorial, han desxifrat escriptures antigues, s’han endinsat en els estudis literaris reescrivint als clàssics des del rap o han descobert com entren les paraules al diccionari.

En definitiva, durant aquests tallers, els assistents es van transformar en científics sense bata blanca.

Els tallers dels quals van poder gaudir van ser els següents:

  • Taller 1: Paleografia i edició, a càrrec del Prof. Antonio García Español i la Prof.ª Elena de la Cruz Vergari.
  • Taller2: Lingüística, a càrrec de la Prof.ª María Dolores Jiménez i el Prof. Adrià Torrens.
  • Taller 3: Literatura, a càrrec de la Prof.ª María José Rodríguez i el Prof. Antoni Brosa.
  • Taller 4: Lexicografia i Espanyol com a Llengua Estranjera, a càrrec de la Prof.ª Sandra Iglesia i la Prof.ª Isabel Gibert.

Van participar 26 estudiants de l'Institut de Torredembarra que es van mostrar en tot moment molt interessats per les propostes i molt contents i agraïts per la iniciativa. Els estudiants van ser acompanyats per professors de l'institut d'ensenyament de secundària.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up