Universitat Rovira i Virgili

Fem Recerca. Ciencia sin bata blanca. Tallers per a estudiants de secundària, batxillerat i CFGS

Els dies 12 i 13 de desembre de 2022 al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, el Departament de Filologies Romàniques ha organitzat una sèrie de tallers en l'àmbit de les Arts i Humanitats, relacionats amb el Grau de Llengua i Literatura Hispàniques, destinats a estudiants de secundària, batxillerat i y CFG.

L'objectiu d'aquests tallers es mostrar als assistents com els investigadors i investigadores en l'àmbit de les humanitats fan ciència sense bata blanca.

Després d'una breu introducció en els principals àmbits d'investigació en els estudis lingüístico-literaris, els assistents han participat en tallers interactius en els que es van convertir en detectius del llenguatge, van analitzar com parla el cervell, van ensenyar a parlar a les màquines, van desxifrar escriptures antigues, es van endinsar en els estudis literaris reescrivint els clàssics des del rap o van descobrir com entren les paraules al diccionari.

En definitiva, durant aquests tallers, els assistents es van transformar en científics sense bata blanca. Els tallers dels quals els participants van poder gaudir van ser els següents:

  • Taller 1: Paleografia i edició, a càrrec del Prof. Antonio García Español i la Prof.ª Elena de la Cruz Vergari.
  • Taller2: Lingüística, a càrrec de la Prof.ª María Dolores Jiménez i el Prof. Adrià Torrens.
  • Taller 3: Literatura, a càrrec de la Prof.ª María José Rodríguez i el Prof. Antoni Brosa.
  • Taller 4: Lexicografia i Espanyol com a Llengua Estrangera, a càrrec de la Prof.ª Sandra Iglesia i la Prof.ª Isabel Gibert.

Van participar en el primer dia un número de 46 estudiants i durant el segon dia 31 estudiants de l'Institut de Torredembarra que es van mostrar en tot moment molt interessats per les propostes. Els estudiants van ser acompanyats per professors de l'institut d'ensenyament de secundària.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up