Universitat Rovira i Virgili

II Workshop HISPANAGRAMA: Ideas lingüísticas en la América del Sur hispánica (1800-1950)

El dia 13 de desembre de 2022 a la Sala de Juntes del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili es va celebrar del II Workshop HISPANAGRAMA: Ideas lingüísticas en la América del Sur hispànica (1800-1950).

Aquest Workshop forma part de la recerca desenvolupada en el marc del projecte d'investigació "La gramatización del español en la América del Sur Hispánica (1800-1950): focos, series textuales y canon" (PID2020-118849GB -I00). L'equip d'investigació i el de treball està constituït per professorat d'universitats espanyoles i americanes i té com a objectiu un apropament a la producció gramatical de diversos països americans durant el període comprès entre 1800 i 1950, etapa en la qual es configura una part molt important de la base gramatical actual.

Les 10 intervencions que formen el programa giren al voltant a tres aspectes bàsics: i) idees gramaticals en autors o obres concretes; ii) idees gramaticals i sèries de textos, i iii) legislació i contextos educatius.

L'activitat, organitzada pel Departament de Filologies Romàniques, pretén ser un lloc de trobada per a futurs docents i investigadors en l'àmbit la historiografia lingüística, especialment per a aquells que es troben en la seva etapa de formació de grau, màster o doctorat.

Les jornades van ser seguides tant presencialment (Sala de Juntes del Campus Catalunya) com a distància mitjançant videoconferència.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up