Universitat Rovira i Virgili

Sense Vels. Tenebrisme o renaixements

Els díes 22, 29 i 30 de novembre 2022, a la Sala de Juntes i la Sala de Graus, respectivament, del Campus Catalunya, es va cel·lebrar una activitat interdisciplinària que va comptar amb una audiència multitudinària.

Es tracta de "Sense Vels. Tenebrisme i Renaixements. Un Cicle artístic de "Lettere in musica" que neix des de la música com un homenatge a la llibertat d'expressar-se i a la creativitat des d'una mirada que vol ser, a la vegada, feminista i historicista. Es va parlar de: compositores, de cantants, d'escriptores, de presents i de futurs. Per la excel·lent realització d'aquest acte, tot un esdeveniment, van col·laborar la Facultat de Lletres (URV), el Departament d'Història i Història de l'Art (URV), el MusicAudiovisual.com i, hem deixat al final, el Doctorat en Estudis Humanístics (URV) en el que participa el Departament de Filologies Romàniques que ha tingut un paper destacat.

Cal mencionar la conferència «Desvelando silencios»: teatre del Segle d'Or hispà escrit per dones, pronunciada amb professionalitat i competència per la professora del nostre departament, la Dra. M. José Rodríguez. La conferència ha estat completada de manera simultània per una lectura dramatitzada: DONES, TEATRE, BARROC, a càrrec de Coia Valls, escriptora i actriu. Totes dues, conferenciant i lectora, han rebut aplaudiments entusiastes per part del nombrós públic de dins i de fora de la URV.

La cloenda ha estat a càrrec de la Dra. María Dolores Jiménez López, directora del Departament de Filologies Romàniques. Felicitem a totes les que han fet possible aquest acte.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up