Universitat Rovira i Virgili

Professor convidat: Gerard Joan Barceló

La setmana del 24-30 d'octobre de 2022, el Departament de Filologies Romàniques va gaudir de l'estada del professor Gerard Joan Barceló, lingüista, professor agregat de gramàtica.

Ha seguit la seva formació a l'École Normale Supérieure amb una formació en filologia clàssica i gramàtica francesa i ha impartit docència a la Université Paul Valéry Montpellier III i a l'Université McGill de Montréal (Canadà).

És fundador i editor de la revista Linguistica occitana i col·labora regularment amb diverses publicacions periòdiques occitanes, en les seves diverses variants ortogràfiques. A més, ha publicat obres de gramàtica francesa, gramàtica occitana i romànica i és especialista en lingüística llatina i romànica.

Durant la seva estada, el professor Barceló juntament amb la professora Elena de la Cruz Vergari van impartir una sessió pràctica, "Un cas pràctic: l'edició d'un estudi de dialectologia romànica comparada", sobre edició filològica en el marc de l'assignatura l'Estudi del text: de la creació a l'edició, del Màster en Recerca Avançada en Estudis Humanístics. La sessió es va celebrar el dia 28 d'octubre, a les 16:00h en l'aula 301 del Campus Catalunya de la URV i ha estat seguida també per Teams.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up