Universitat Rovira i Virgili

Fem Recerca. Ciència sense bata blanca. Tallers per a estudiants de secundària, batxillerat i CFGS, 2023-2024. 2ª edició

Promoció  - 

El dia 4 d'octubre de 2023 al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, el Departament de Filologies Romàniques ha organitzat una sèrie de tallers en l'àmbit de les Arts i Humanitats, relacionats amb el Grau de Llengua i Literatura Hispàniques, destinats a estudiants de secundària, batxillerat i y CFG.

L'objectiu d'aquests tallers és mostrar als assistents com els investigadors i investigadores en l'àmbit de les humanitats fan ciència sense bata blanca.

Després d'unes breus paraules de benvinguda al campus i una conferència "¿Qué investigamos los filólogos y lingüistas?", una introducció als principals àmbits d'investigació en els estudis lingüístico-literaris, pronunciada per la directora del Departament de Filologies Romàniques, la Dra. María Dolores Jiménez López, iniciadora del esdeveniment, els assistents han participat en tallers interactius en els que es van convertir en detectius del llenguatge, van analitzar com parla el cervell, van ensenyar parlar a les màquines, van desxifrar escriptures antigas, es van endinsar en els estudis literaris reescrivint als clàssics des del rap o van descobrir com entren les paraules al diccionari.

En definitiva, durant aquests tallers, els assistents es van tranformar en científics sense bata blanca.

Els tallers dels quals els participants van poder gaudir van ser els següents:

  • Taller 1: Paleografia i edició, a càrrec del Prof. Antonio García Español i la Prof.ª Elena de la Cruz Vergari.
  • Taller2: Lingüística, a càrrec de la Prof.ª María Dolores Jiménez i el Prof. Adrià Torrens.
  • Taller 3: Literatura, a càrrec de la Prof.ª María José Rodríguez i el Prof. Antoni Brosa.
  • Taller 4: Lexicografia i Espanyol com a Llengua Estranjera, a càrrec de la Prof.ª Sandra Iglesia i la Prof.ª Isabel Gibert.

Van participar en el primer dia un número de 40 estudiants de l'Institut d' Ensenyament de Secundària Andreu Nin, El Vendrell, acompanyats per part d'alguns dels seus professors.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar