Universitat Rovira i Virgili

Nit Europea de la Ciència 2023 - Tarragona: Ciència sense bata blanca (parlant amb les màquines… chatbots i assistents de veu)

Promoció  - 

El divendres 29 de setembre, a la Plaça Corsini de la Ciutat de Tarragona, la URV ha organitzat la segona edició de la Nit Europea de la Ciència que ha comptat amb 60 tallers de divulgació científica. Es tracta d'una oportunitat per a la ciutadania de conèixer els avenços científics que es desenvolupen al territori de la pròpia comunitat. investigadora.

Un d'aquests tallers va ser proposat pel Departament de Filologies Romàniques: Ciència sense bata blanca: parlant amb les màquines... chatbots i assistents de veu.

ChatGPT, Bard, Siri, Cortana, Alexa, chatbots, assistents de veu... són noms que conviuen amb nosaltres. Constantment -i sovint sense ser-ne conscients- utilitzem tecnologies lingüístiques. Darrere de totes aquestes eines es troben  experts en tecnologies del llenguatge, i la lingüística és una de les disciplines que fa possible totes aquestes aplicacions. En aquest taller veureu una mostra de com es fa ciència sense bata blanca. Us convertireu en lingüistes i us apropareu als avenços i les limitacions de les tecnologies del llenguatge. Posarem a prova aquestes eines per comprendre per què les màquines probablement mai no parlaran com nosaltres.

Per portar-ho a bon terme, un grup d'investigadors del Departament de Filologies Romàniques, de la URV, capitanejats per la directora del departament, la Dra María Dolores Jiménez López van fer gaudir, alhora que van satisfer la curiositat, d'un nombrós públic de totes les edats, atret per les darreres novetats tecnològiques en el context del llenguatge. Del grup d'investigadors van formar part: la Dra Natàlia Català, la Dra Elena de la Cruz Vergari, el Dr. Adrià Torrens Urrutia, la Dra Lilica Voicu, Susana María Campillo Muñoz i Santiago Montes.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar