Universitat Rovira i Virgili

IV Journée francophone de batxibac à Tarragone

Us convidem a les IV Jornada d'impuls al batxibac Les voix du récit (Les veus del relat) organitzat pel Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Cyril Piquemal, cònsol general de França a Barcelona, entrevistarà Amadeu Cuito, advocat, economista, polític i escriptor fundador de la Societat d'Amics de Marcel Proust. Nascut a l'exili a França, va cursar estudis a La Sorbonne i, posteriorment, s'establí a Catalunya. El seu testimoni ens portarà a recórrer la història contemporània a viva veu i des l'experiència personal i intel·lectual. 

A través d'una conferència de literatura, a càrrec de la professora Catherine Favret (Universitat Autònoma de Barcelona), faren un viatge literari al Marroc de l'Enfant de sable, de l'escriptor Tahar Ben Jelloun, guanyador del premi Goncourt.

La jornada oferirà, a més, com l'any passat, un concurs de traducció literària per a estudiants de batxibac, així com tallers de llengua de grups reduïts que impartiran professores de les diverses Escoles Oficials d'Idiomes també als estudiants de batxibac.

Aquesta jornada pretén que aquelles persones interessades en l'àmbit francòfon, i més precisament els estudiants i els professors i tècnics de batxibac, puguin beneficiar-se de l'expertesa que la Universitat Rovira i Virgili, com a centre docent i també com a centre cultural, pot oferir. Especialistes de cada àmbit hi són convocats per donar resposta a reptes que proposen la llengua, la literatura i la història, des de l'àmbit universitari a l'ensenyament secundari i a la societat en general. El nostre propròsit seria el d'incentivar la reflexió i l'estudi de les llengües, des del punt de vista més pràctic de la comunicació però també de la traducció literària, així com de la literatura i la història.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Subir