Universitat Rovira i Virgili

Elena de la Cruz edita un nou llibre amb poemes inèdits d'Antoni Rovira i Virgili

Elena de la Cruz Vergari, professora del Departament de Filologies Romàniques de la URV, ha tingut cura de l'edició de La collita darrera, de l'Editorial Obrador Edèndum.

Aquest és el títol d'un nou llibre amb poemes inèdits d’Antoni Rovira i Virgili, periodista i polític tarragoní, escrits als darrers anys de la seva vida a la Catalunya Nord, on es va exiliar el 1939. El volum recull unes 150 poesies d'aire clàssic, popular o èpic, moltes de les quals dedicades als paisatges de la seva infància, als de la seva vellesa, com Perpinyà, i també altres obres, més intimes, indaguen sobre la natura, l'amor o la vida.

La collita darrera és clau per conèixer Rovira i Virgili d'una manera més íntima i directa. Al mateix temps, els seus poemes ofereixen "un testimoni dels paisatges físics i psíquics que configuren els darrers anys d'un intel·lectual exiliat que sospirava i treballava incansablement per la restitució de les llibertats", segons De la Cruz.

La publicació d'aquest llibre es produeix dos anys després de l'aparició d'un altre volum dedicat a Rovira i Virgili, La collita tardana, que com en aquesta ocasió també va comptar amb el suport de la Diputació de Tarragona i de la URV.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up