Universitat Rovira i Virgili

Les adaptacions cinematogràfiques d’obres literàries a partir l’èxit d’"El perro del hortelano", presentació a càrrec de la Dra Mª Dolores Gimeno Puyol

El dilluns, dia 6 de novembre de 2023, la Dra. Mª Dolores Gimeno Puyol, del Departament de Filologies Romàniques de la URV ha estat convidada a Tarragona Ràdio, al programa "Què de què", per una entrevista amb la periodista Núria Cartanyà en relació amb la seva presentació: Les adaptacions cinematogràfiques d'obres literàries a partir l'èxit d'El perro del hortelano.

El perro del hortelano (1996, duració 108 min.), dirigida per Pilar Miró, es va projectar el mateix dilluns, 6 de novembre quan els amants del cinema de Tarragona la van poder gaudir a l'Antiga Audiència, Plaça Pallol de Tarragona. És una de les quatre propostes de pel·lícules, juntament amb: Gary Cooper que estás en los cielos; El crimen de Cuenca; La petición, programades a iniciativa de l'Ajuntament de Tarragona, entitat organitzadora del cicle Elles filmen, dedicat en la seva primera edició a la directora Pilar Miró, considerada "la gran pionera del cinema a l'Estat Espanyol", guanyadora de molts premis com l'Os d'or del Festival de Cinema de Berlín i diferents Goya i "la persona que sacsejà els fonaments del cinema i la televisió després de la grisa postguerra". Totes les pel·lícules projectades van ser precedides d'una entrevista presentació amb la periodista Marina Pérez Got.

Amb motiu d'aquesta presentació la Dra Mª Dolores Gimeno Puyol va ser entrevistada a Tarragona Ràdio. Per als interessats en l'esdeveniment, poden escoltar l’entrevista aquí.

https://alacarta.tarragonaradio.cat/programs/que-de-que/tarragonaradio_podcast_34885

Marcador: Lletres: el perro del hortelano + Dones mite.

Related elements

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up