Universitat Rovira i Virgili

Dels marges al centre

III Jornades de Joves Investigadors en Estudis Humanístics del Màster Universitari en Recerca Avançada en Estudis Humanístics (III JIEH del MURAEH) de la Universitat Rovira i Virgili

La darrera edició de les Jornades de Joves Investigadors en Estudis Humanístics, organitzades a la Universitat Rovira i Virgili en el marc del Màster Universitari en Recerca Avançada en Estudis Humanístics (MURAEH) ha estat, una vegada més, tot un èxit. 

L'alumnat de la tercera promoció del Màster Universitari en Recerca Avançada en Estudis Humanístics (MURAEH), en el qual conflueixen les especialitats de Filologia Catalana, Història i Història de l'Art, ha organitzat les seves III Jornades amb un doble propòsit: d'una banda, promoure la recerca i donar a conèixer els seus projectes en el marc del MURAEH; de l'altra, comptar amb la participació de tots aquells joves investigadors que s'inicien en el món de la recerca per tal que puguin trobar en aquestes JIEH una plataforma per fer visibles els seus projectes.

Les III JIEH van acompanyades del lema: «Dels marges al centre» amb el qual es vol reivindicar el paper de les humanitats a través de la recerca i deixar palès que el món actual no es pot explicar sense la incidència de les humanitats.

Les III JIEH obren les portes a totes aquelles disciplines relacionades amb les humanitats: la Filologia, la Lingüística, la Literatura, la Història, la Història de l'art, l'Antropologia i la Filosofia. La crida per participar-hi s'ha dirigit a l'alumnat de l'últim any de grau, a estudiants de postgrau i a doctorands d'especialitats humanístiques.

Han estat proposades quatre àrees que defineixen les àrees temàtiques al voltant de les quals s'han conformat les III JIEH i què han rebut uns títols que parlen per sí mateixos:

  • «Jo vinc d'un silenci». (Raimon)
  • «El segon sexe». (el títol d'un llibre de Simone de Beauvoir)
  • «Qui perd els orígens perd la identitat». (Raimon)
  • «Cremem les naus». (crit de guerra atribuït als almogàvers)

S'han presentat un total de 25 treballs d'un alt nivell i rigor científic. Adjuntem el Programa de les dues jornades.

L'acte ha comptat amb la participació de la Dra. Maria Victoria Curto Hernández (UCM), la Dra. Xènia Granero Villa (URV) i la Dra. Arantxa Llàcer Martorell (UV-UniT). 


Felicitem l'alumnat del MURAEH.

Fins a la propera edició!
 

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up