Universitat Rovira i Virgili

Conferència: "Poesía del Siglo de Oro: las Soledades de Luis de Góngora", pel Dr. Luis Castellví Laukamp

El Dr. Luis Castellví Laukamp, professor titular a la University of Manchester, convidat per la professora María Dolores Gimeno Puyol, del Departament de Filologies Romàniques de la URV va oferir el dijous, 13 d'abril de 2023 a les 12:00, a l'Aula Magna del Campus Catalunya, la conferència titulada "Poesía del Siglo de Oro: las Soledades de Luis de Góngora ".

La conferència estava dirigida a dos tipus de destinataris:

  • Tot l'alumnat de la Facultat de Lletres, però en especial al Grau de Llengua i Literatura Hispàniques i al Màster de Professorat de Secundària.
  • Alumnes del Batxillerat Humanístic, que estudien aquest gènere literari i període.

S'inclou així la conferència dins de les activitats de promoció de la Facultat.

El Dr. Luis Castellví Laukamp, anteriorment, va ensenyar com a professor afiliat a la Universitat de Cambridge, on es va doctorar (2017), i va ser investigador postdoctoral Humboldt a la Universitat de Heidelberg.

Els seus interessos docents i de recerca se centren principalment en les literatures i cultures de l'Espanya moderna, l'Amèrica Llatina i les Filipines, on ha estudiat les teories i pràctiques de la influència poètica, la imitació i la transmissió de la cultura. És autor de Hispanic Baroque Ekphrasis: Góngora, Camargo, Sor Juana (2020), els seus articles han estat publicats a Bulletin of Hispanic Studies, Hispanic Research Journal, Bulletin of Spanish Studies i Colonial Latin American Review. Ancorat en el camp emergent dels "Pacific Rim Studies", la seva investigació actual està dedicada a les primeres cròniques espanyoles escrites a Àsia. Altres interessos de recerca inclouen la poesia èpica (tant ibèrica com colonial), el teatre llatinoamericà modern primerenc (en particular, de Sor Juana) i, de manera més àmplia, els estudis postcolonials, la teoria crítica de la raça i la relació entre art i literatura. També és traductor de poesia i autor de ressenyes divulgatives en publicacions com Letras Libres.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up