Universitat Rovira i Virgili

80 Aniversari de la mort de Miguel Hernández

El Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili va organitzar el dijous, 13 d'octubre 2022 un acte en homenatge al poeta Miguel Hernández en el 80 aniversari de la seva mort. Amb aquest motiu es va presentar la conferència "Los ciclos poéticos de Miguel Hernández y sus procesos creativos" pronunciada per la Dra. Carmen Alemany de la Universitat d'Alacant.

Un públic nombrós, que omplia a vessar la Sala de Graus del Campus Catalunya, a més de les persones que van seguir la conferència de manera virtual, va tenir l'ocasió de recordar amb emoció al poeta d'Orihuela, les seves circumstàncies biogràfiques, els processos de creació de la seva obra, des de la gènesi fins a la publicació. Es van esmentar: les seves lectures de poesia clàssica espanyola, els ecos de les quals es reflectirien més tard en els seus poemes, els seus viatges i la seva estada a Madrid, la seva col·laboració amb vàries revistes, la seva relació amb els poetas de l'època, i la gran amistat que el va unir a Ramón Sijé, que havia conegut en una tertúlia literària a Orihuela i de la mort del qual se n'assebenta mentre es trobaba a casa de Vicente Aleixandre.

Cadascú dels cicles poètics de la creació de Miguel Hernández va ser il·lustrat amb al menys un poema. D'aquesta manera, el públic va tenir l'ocasió de gaudir d'un veritable recital de poemes amb la veu més autoritzada, potser la més apropiada, de la conferenciant.

"En cuclillas, ordeño / una cabra y un sueño"

La Dra. Carmen Alemany és antòloga i editora de vàries recopilacions de l'obra de Miguel Hernández, entre les més destacades, l'Obra completa publicada en Espasa-Calpe l'any 1992. Així mateix va participar en els diferents documentals que es van realitzar l'any 2010 amb motiu del centenari del seu naixement i va organitzar el Congrés Internacional el mateix any. Va descobrir 170 escrits inèdits de l'autor i va publicar nombrosos articles i llibres sobre la seva poesia.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up